Οι Υπέροχες Πίτες και Ο Σεφ

Η Ιστορία της Πίτας
Η παράδοση της χωριάτικης πίτας ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια οπού οι αρχαίοι Έλληνες συνδύαζαν συχνά ζύμη με λάδι, τυρί και κρασί. Αργότερα οι νομάδες κτηνοτρόφοι φαίνεται να την περιλάμβαναν στην καθημερινή τους διατροφή χρησιμοποιώντας τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα μέσα σε φύλλα από ζυμάρι.
Η συνήθεια αυτή εξελίχθηκε και πέρασε από γενιά σε γενιά μέχρι και σήμερα για να απολαμβάνουμε γευστικούς συνδυασμούς ζύμης και γέμισης, πίτες αλμυρές και γλυκές.
Ο Σεφ
Ο Σεφ μας Γεώργιος Κούτλας μεγαλωμένος στον Σοχό, ένα παραδοσιακό Αγροκτηνοτροφικό χωριό του νομού Θεσσαλονίκης, έμαθε από πολύ μικρός να ξεχωρίζει τις γεύσεις και τα αγνά προϊόντα.
Κοντά στην αγαπημένη του γιαγιά εκτίμησε την παράδοση, αγάπησε την μαγειρική και ακολούθησε την δική του επιτυχημένη πορεία ως Σεφ.
25 χρόνια τώρα δημιουργεί με αγάπη υπέροχες γεύσεις ορμώμενος από τις γνώσεις, τις εικόνες και την παράδοση της Ελληνικής διατροφής και μαγειρικής


Το Εργαστήριο Χωριάτικης Πίτας
Το Παραδοσιακό Εργαστήριο Χωρητικής Πίτας “Κούτλας” ήταν το επόμενο βήμα του Σεφ μας.
Ένα εργαστήριο που ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση κρατώντας ως αρχή του την παράδοση, την ποιότητα και την υπέροχη γεύση.
Με την αγάπη του για τη γεύση, την παράδοση και τη μοναδική του έμπνευση, ο Σεφ μας προσφέρει Υπέροχες πίτες προσθέτοντας τη δική του πινελιά σε κάθε δημιουργία του.
Υπέροχες πίτες, που θα σας μείνουν αξέχαστες!
Οι Υπέροχες Πίτες Μας
Υπέροχες παραδοσιακές χωριάτικες πίτες με ένα-ένα φύλλο βέργας και αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Ελαφριές, με πλούσια γέμιση και με ελαιόλαδο όσο χρειάζεται.
Χωριάτικό φύλλο με σταρένιο αλεύρι , με καλαμποκάλευρο ή με αλεύρι ολικής άλεσης και χωριάτικο φύλλο ντίνκελ.
Φρέσκα υλικά και λαχανικά εποχής, ψημένες ή άψητες στο δικό τους ταψάκι έτοιμες για να τις απολαύσετε.
